×

Opmerking

Aimy H1 Heading: Context: com_k2.item

Bang voor het eigen Licht

 

 Diep in mij weet ik dat ik een wezen van Licht ben, dat ik mooi ben en dat er niks mis met mij is. Waarom ben ik dan zo bang om ernaar te kijken?

 

 

 

Door de eeuwen heen heeft de mens via de weg van lijden en pijn zich zelf zo  geïdentificeerd met duisternis in hemzelf, dat juist deze duisternis het punt van aandacht is geworden. Daardoor is voor de mens een van de grootste angsten geworden om zijn eigen licht te aanvaarden, om te weten dat hij van oorsprong  licht is. En juist dit licht vraagt ook in uw leven nu zoveel aandacht. En vanuit de allerdiepste angst in uw eigen onderbewustzijn weet u ook dat dit licht uw onderbewustzijn zal verlichten, zal beschijnen. Duidelijker zal maken en wat daar ten diepste in dat onderbewustzijn nog ligt verborgen. U zult weten vanuit uw eigen wijsheid dat wanneer er wordt belicht vanuit uw licht in die duisternis van dat onderbewustzijn dat u dan niet anders zult kunnen dan daar iets mee te gaan doen in uw leven. Maar nogmaals de grote angst van de mens is het licht in hemzelf te erkennen en niet alleen te erkennen maar zodanig uit te stralen dat werkelijk het licht door de ander gezien kan worden. En daarin zit een nieuwe angst want wanneer de mens vanuit zijn menszijn naar zijn eigen licht kijkt en weet dat dit licht uit kan stralen in dit leven, zal er opnieuw een angst zijn niet meer geaccepteerd te worden door de wereld. Er is dus een grote gebondenheid aan het donker in de mens zelf. En het gaat juist nu om het feit dat u de stap richting uw eigen licht durft te zetten en dit licht verbindt aan dat wat u op dit moment in uw leven neer wilt zetten, zonder angst voor de wereld maar dit licht te leven.

 

Wanneer de mens het licht in zijn leven heeft terug laten stromen. Wanneer de mens het licht in zijn leven opnieuw een plaats heeft geboden zal dit licht ook andere invloed krijgen op het leven zelf maar ook het leven rondom die mens. Wanneer het licht weer uit kan stralen in een menselijk leven dan zal dat licht de ander raken. En deze beweging van dit licht is een hele snelle beweging. Het is beweging van energie die enorm open zal breken. En juist het openbrekende effect het als het ware de omgeving in het licht te zetten, dit opende effect daarvan kan zeer confronterend zijn voor die omgeving en in het onderbewustzijn van de mens die daar mee bezig is met dit licht opnieuw een plaats te bieden, zit daar al een weten in van deze confrontatie van deze vernieuwing, van deze doorbrekende, penetrerende energie die werkelijk zichtbaar zal doen zijn dat wat de werkelijkheid in zich draagt. En de angst om deze confrontatie in het leven ook werkelijk aan te gaan maakt dat heel veel mensen het licht als het ware in zichzelf verborgen houden. 

 

Mijn Zegen

Gastenboek Berry Vincenta

Volg ons op Social Media:
Ga naar boven