×

Opmerking

Aimy H1 Heading: Context: com_k2.item

Controle over emoties loslaten

 

Emotie zal aangegaan dienen te worden daar waar het de mens ten diepste raakt. Waar de mens controle wenst te houden zal deze emotie terugkrimpen in zichzelf.

Daar waar de mens kwetsbaar durft te zijn zal de emotie zich werkelijk laten zien, maar zal ook laten zien welke mogelijkheden er achter deze emotionele beleving schuil gaan. Wanneer u in staat bent om werkelijk, de emotie, wanneer het zich aandient in uw leven, het gezicht te bieden, daar in te durven gaan, uw kwetsbaarheid te durven tonen op de plek waar u bent, ongeacht waar dat mag zijn, dan zal deze emotionele beleving u uiteindelijk in uw grootste kracht gaan zetten.

 

Daar waar emotie van anderen om u heen u raken ,kunt u op dat moment zelf de beslissing maken of u in die emotie mee wilt gaan óf dat de tijd op dat moment niet gunstig is voor uw eigen uit- en verwerking. Wanneer emotie u, zomaar zonder enige aanleiding overkomt, u wérkelijk overkomt, dan is daar de tijd om het in het gezicht te zien en werkelijk daar doorheen te durven gaan. Dit kan alleen plaatsvinden wanneer u vanuit diep respect en zelfliefde de controle los kan laten, los wilt laten om uzelf te laten gaan in die gevoelsstroom.

 

Deze gevoelsstroom zal u uiteindelijk brengen bij dat wat nog versluierd was, maar wat dan vanuit uw eigen Hogere Bewustzijn zichtbaar helderder wordt gemaakt . Als u kunt zien dat een emotie verschillende belevingen zijn, dan weet u ook wanneer u zich slachtoffer gaat voelen ín een emotie. Maar wanneer u kunt zien dat u tevens ook de andere kant in handen heeft van het áán kunnen gaan, van het zélf dader worden, van het zélf meester worden over een emotie omdat u ín die emotie bent gegaan, dán wordt het een hele andere gevoelsbeleving.

 

Daar waar u de neiging vertoont de controle opnieuw over een emotie te willen verkrijgen terwijl de gevoelsbeleving daarin zich zo heftig aandient, daarin zult u zichzelf dan werkelijk tekort doen. Geef uzelf hierin de ruimte, de flexibiliteit en de aandacht die het vraagt.

Gastenboek Berry Vincenta

Volg ons op Social Media:
Ga naar boven