×

Opmerking

Aimy H1 Heading: Context: com_k2.item

Herkennen van schaduwzijde

 

Ik wil heel graag weten hoe ik mijn schaduwzijde kan herkennen. Ik wil de confrontatie aan, ik wil het in het licht zetten, maar weet uit ervaring dat ik erg goed ben in wegvluchten. Vaak al zo snel dat ik niet eens door heb gehad dat ik met mijn schaduwzijde te maken heb gehad. Hoe herken ik die schaduwzijde zodat ik het ook echt kan confronteren.

 

Schaduw ontdekt u op het moment dat het leven onhelder is, op een moment waarin u in ontmoeting bent bijvoorbeeld met een ander mens. Dan kan plotseling het leven heel onscherp zijn, en dan is het belangrijk om te blijven staan in dat moment in het hier en het nu. En u dan te realiseren wat daar plaatsvindt, vanuit die innerlijke onrust, die al de voorbode is geweest  tot dat wat zichtbaar wilde worden. De voorbode is vaak innerlijke onrust, innerlijke onvrede, innerlijke beweging die zich vaak onder het hart bevindt. Daarin ligt vaak al de aanwijzing dat er iets zichtbaar aan het worden is.

En dan ligt het aan uw eigen kracht op dat moment of u bereid bent om dit ook onder ogen te komen vanuit uw hart, en het te belichten vanuit dat punt. Te zien wat het heeft aangestuurd, en vooral ook te durven weten wat het u uiteindelijk te bieden heeft. Dan kunt u deze schaduwzijde, dit schaduwpunt, weer om gaan zetten in het licht van uzelf. En dan zal de schaduw iets minder groot zijn. Mijn zegen.

 

Gastenboek Berry Vincenta

Volg ons op Social Media:
Ga naar boven