×

Opmerking

Aimy H1 Heading: Context: com_k2.item

Kanteling van bewustzijn

 

Kunt U nog een keer uitleggen wat kanteling van je bewustzijn betekent?

Het bewustzijn der mensheid heeft in een hele lange periode binnen deze evolutie zich op een bepaald punt gericht. Het is een enorme lange lijn van ontwikkeling geweest, zeer noodzakelijk in de groei van een mens in zijn bewustzijn.

Het bewustzijn heeft zich dus op specifieke zaken in processen gericht in heel veel levens van u allen. En langs deze lange evolutielijn heeft dit bewustzijn zich in verschillende delen gepresenteerd. Enerzijds moest dit in een leven over dat proces gaan, anderzijds moest dit over dat proces gaan. En zo heeft u zichzelf stukje bij beetje, meer leren opbouwen en vanuit dat punt ook in eigen individualisatie kunnen zetten. U heeft “ik” leren te zeggen tegen uzelf.

Nu is het punt gekomen dat het “ik”, het kleine “ik” om gaat kantelen naar dat grote “ik”, naar dat zielsbewustzijnsdeel.

Dat betekent dat het bewustzijn een volkomen omslag gaat maken. Het zal zich dus veel langer en veel meer bewust gaan richten op dat wat NU de aandacht vraagt. Het zal niet meer op die manier zich steeds laten uitdagen in de randverschijnselen, zich opnieuw te verliezen. Maar het zal steeds vanuit de dwingende kracht vanuit de ziel die daarachter ligt, die wel vanuit die onvoorwaardelijkheid duwt, zal dit bewustzijn steeds opnieuw, wanneer daar eventueel de uitdaging tot de randverschijnselen weer zichtbaar wordt, zich daar toch uit los willen maken en zal, wanneer u zich daar ook bewust van bent, zich weer vanuit die dwingende kracht ombuigen naar dat wat op dat moment werkelijk belangrijk is om de aandacht in vast te houden. En deze momenten van vasthouden hebben dus weer te maken met het ook aanwezig te zijn in het leven zelf.

Volkomen aanwezig te zijn in het leven vanuit dat bewuste zijn. Niet meer vanuit de deelstukjes, vanuit gedachteloosheid, vanuit niet in verbinding zijn, er te zijn, maar vanuit het wetend in aandacht aanwezig te zijn. Te zien wat daar plaatsvindt, te zien wat werkelijk van belang is om de aandacht op vast te houden, te zien wat werkelijk niet dienstbaar meer is aan de groei van het leven nu. Dit heeft te maken met de kanteling van het bewustzijn van de wetende mens.

Mijn Zegen

 

 

 

Gastenboek Berry Vincenta

Volg ons op Social Media:
Ga naar boven