×

Opmerking

Aimy H1 Heading: Context: com_k2.item

Tegenstelling en dualiteit

Als ik het goed begrijp is het een illusie om in tegenstellingen te denken. Hoe kan je dat omvormen tot het ervaren in eenheid?( Is ook te beluisteren)

Tegenstellingen, dualiteit op uw wereld is een basisgegeven geweest omdat u als mens allebei de zijden moest ervaren en doorleven. Een mens die wil weten vanuit zijn bewustzijn zal niet meer in die afgescheidenheid willen zijn, van deels dit ene en deels dat andere, maar zal allebei de zijden accepteren. Dan komt daar dat midden, dan is er niet meer het één belangrijker of het andere belangrijker, maar zult u vanuit het bewuste, aandachtige zien, ook weten dat allebei de zijden even belangrijk zijn.

Laat Ik u een voorbeeld geven. De mens die op zoek is, de mens die bezig is zijn bewustzijn werkelijk weer tot bewustzijn te maken, zoekt veelal in het begin van zijn zoektocht naar het licht. En juist doordat dat licht zo wordt gezocht, wordt de duisternis, als het ware, genegeerd. Wordt de duisternis zodanig genegeerd dat het vanuit dat punt gezien, al weer in een onevenwichtigheid verkeert.

Juist NU, op het punt van NU, waar u nu allen staat, kunt u niet anders doen dan de duisternis volkomen te omarmen vanuit uw licht in uw eigen bewustzijn.

Te weten dat het juist deze duisternis in uw eigen zelf is die u heeft laten weten van dit licht en dat het juist in de omarming gaat in het werkelijk, in de duisternis durven en willen zijn, dat het in deze verbindende draad gaat, waardoor er evenwicht zal zijn tussen dat wat u in tegenstellingen uitdrukt.

Het zijn geen tegenstellingen, het zijn twee zijden die wanneer ze zich aan elkaar kunnen koppelen, uiteindelijk eenheid blijken te zijn.

Mijn Zegen.

 

Gastenboek Berry Vincenta

Volg ons op Social Media:
Ga naar boven