×

Opmerking

Aimy H1 Heading: Context: com_k2.item

Depressiviteit

 Waar komt deze depressiviteit vandaan en wat kan men er aan doen om dit te vermijden?

 

 

Depressies, depressiviteit in een mensenleven hebben vaak al een wat oudere oorsprong. Depressies van de tijd nu, zoals u mij dat nu vraagt, hebben vooral te maken met de diepe groeibeweging die op dit moment in u allen aan het plaatsvinden is. En deze diepe groeibeweging kunt u als het ware zien als een hele grote klok waar een klepel aan hangt, en deze klepel is steeds in beweging en gaat van links naar rechts en van rechts naar links. Soms als de klok niet wordt opgewonden, dan zal deze klok de klepel ook stil blijven staan. Op dat moment in die stilte ontstaat vaak ook de depressie omdat men dan het gevoel van overzicht kwijt is. Men verdwijnt als het ware in een bepaalde mate van energie die een sterke neerwaartse zuigende kracht bezit.

Die de mens op een punt van wat als duisternis beleefd wordt zet, waarin haast geen overzicht meer mogelijk is. Dit alles heeft te maken met ook steeds het weer te koppelen aan de oude, oude constructie.

Het heeft te maken met een oude constructie in dat mensenleven als het leven te overweldigend was, als het leven te veel vraagt, als het leven vooral vanuit het hart gezien teveel appél doet, is daar ook in de depressieve reacties daarop er een soort van vluchtmanier zichtbaar waarin de mens dan haast verdwijnt.

 

Wanneer dit nu vanuit een helder bewustzijn bekeken kan worden, kunt u allen zien dat ook daarin aan de vooravond van zo’n depressie nog steeds daar de ruimte en de tijd is om de keuze te maken daarin meegezogen te willen worden of te voelen dat juist in deze mate van het bewustzijn nu, daar de keuze ligt om de kracht innerlijk te voelen daar juist de andere kant mee op te willen gaan.

Het gaat er zeer om dat depressies niet worden gezien als een enorme vijand in het leven maar dat dit wordt gezien als een enorm veld van onmacht die vaak is ontstaan vanuit de hersenen die vaak ook vanuit dat punt in de scheppingskracht een bepaalde vorm heeft aangenomen die daardoor een soort van ontsnappingsmogelijkheid voor het bewustzijn van die mens is geworden. Maar nu kan depressie dus ook ontvangen worden als een vorm van ondoordringbare onmachtsduisternis die omhelst wordt, zoals ik u al eerder zei, door uw eigen spirituele armen vanuit uw hart gezien.

Ontvang, verwelkom dit wat ook in u is. Zie dat het niet meer in staat is u te leven, zo u het niet steeds opnieuw het leven biedt.

 

Mijn Zegen.

 

Als laatste wil ik hierover het volgende toevoegen. 

Wees bereid dat wanneer u in een vorm van depressie verkeerd, u op dat moment zich los wilt maken als slachtoffer uit die situatie. Wees bereid uzelf dan op die manier op een ander manier te benaderen vanuit een nieuwe herconstructie ook in uw denken. Wees bereid om dit te hervormen in uzelf om daar een hele nieuwe vorm voor te vinden en vooral niet naar binnen te slaan maar naar buiten te komen met dat wat zo naar binnen is geslagen. Het gaat er zeer om dat er dan een vorm van communicatie plaats gaat vinden die zichtbaar maakt dat wat uiteindelijk, datgene wat zo voelbaar is in de diepte en de zwaarte heeft veroorzaakt. Want wanneer daar zicht opkomt zal het inzichtelijk worden, kunt u dat gaan plaatsen op de nieuwe herconstructie, op het nieuwe blikveld en zult u in een volgende keer veel sneller doorzien datgene wat er werkelijk is.

Geef het woorden, spreek daarover, communiceer daarover. Zo zult u de wortel uit dit gegeven halen en zal het niet meer belevendigd kunnen worden op de oude constructiegronden.

Mijn Zegen.

Gastenboek Berry Vincenta

Volg ons op Social Media:
Ga naar boven