enfrdeitptrues

Blog & Nieuws van Berry Vincenta

In mijn nieuwe blog plaats ik stukjes tekst ( doorgevingen) om te overdenken en zaken die me bezighouden wat ik met u wil delen. U kunt zich abonneren op mijn blog en als ik dan iets plaats wordt u daarvan per email op de hoogte gesteld.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://berryvincenta.com/

2015 september 4. Dit is 1e Blog van Berry Vincenta

Lieve lezer van mijn 1e blogbericht !! 4 september 2015

Hieronder heb ik een stukje gechannelde tekst geplaatst  van de lezing in Amsterdam afgelopen mei 2015 

 

         “Van verbreking naar verbinding”

Vraag: Klopt het dat we nu in een slotfase zitten van een tijdperk, van een beschaving, zou in dat verband ook het kapotslaan van die oude kunst symbool kunnen zijn voor het einde van een tijdperk?

Antwoord:“Dit is zeker een onderdeel van het hele collectieve proces. Datgene wat in stand werd gehouden is een deel van levenstijd wat zijn functie heeft voltooid. Het zal daardoor  werkelijk ook niet meer die functie kunnen voltooien voor de mensheid van nu.

Datgene wat verbroken wordt, wat daarin verbroken wordt zijn oude verbindingslijnen met de oude tijd, met de oude wereld, met de oude beleving van religie. Want datgene wat oude beelden in het bewustzijn van een mens opwekt, zijn ook oude herinneringstrillingen aan die religie. Maar ook religie kent zijn eigen groeibeweging.

Het is belangrijk dit heel diep te beseffen. Dat het daarom ook niet zo is dat wanneer een religieuze aanhang vanuit de binnenwereld in een mens in status quo verkeert, dat het daarmee ook een eeuwenlang  zelfde beleving zal kunnen zijn. Het zal in de beweging van de evolutie verkeren en daardoor zullen ook oude waarheden uiteindelijk achterhaald blijken te zijn door bewustzijn, bewustzijn der mensheid. En daarom mag het losgelaten worden, datgene wat daardoor verbroken wordt is zeker een onderdeel van het loslaten van een oude tijdsspiraal, van een oud tijdsgewricht waar het bewustzijn zich nog veelal bevindt. Maar het is tegelijkertijd een soort van collectiviteit die zichtbaar wordt gemaakt door een groep mensen waarin er daardoor ook vanuit die vernietigende drang zeer wordt gewezen op het bewustzijn der mensheid.”

einde stukje tekst

Hoe sta jij er in ? Ik vraag me  diep af of we echt beseffen wat er verandert in ons leven .. b.v.  kunnen we nog steeds echte Liefde voelen ?? Voor al het Leven ?

Of wordt dat door ons gevoeld als het leven veilig is ? Hoe diep zijn we echt bewust bezig met die veranderingen ?

Dit houd me bezig, ook als ik op straat loop en om me heen kijk..!?

Ik vraag je na het lezen hiervan, om jouw reaktie hierop te willen geven .. Of vragen te stelllen hierover.. ? Zodat we het “levend’ maken

Dank je wel..!!

 Harteliefs,Berry Vincenta

Kijk en luister ook even naar dit prachtige lied van Barbra Streisand hieronder

 

[embed=videolink][/embed

0
Een Grote Geest heeft deze aarde verlaten.
Nieuwsbrief augustus, 2015
 

Reacties 3

Gast - Claudia d'Haens op vrijdag 04 september 2015 20:41

In deze tijd waar de overgang tussen dualiteiten en bewustzijnslagen erg aan het licht komt wordt iedereen uitgedaagd om zijn/haar eigen antwoord te geven op de vraag die in dit blog wordt gesteld.
Te beginnen met de vraag: Wat is liefde voor jou en wanneer handel je hier zuiver in.
Voor mij is Liefde erg universeel en breed. Dat betekend dat bijvoorbeeld dat ik van iedereen houd voor wie ze zijn in hun proces, maar ook dat ik aards minder intens gehecht ben dan de meesten. Voorkomen dat iemand zijn hoofd stoot kan een daad uit liefde zijn, maar ook juist iemand zijn hoofd laten stoten kan een daad van liefde zijn. Bij de een wordt leed voorkomen, bij de ander wordt er een waardevolle les geleerd. De dualiteiten van deze tijd nodigen ons uit een positie aan te nemen, hierin zal het individuele bewustzijn tot uiting komen wat uiteindelijk het collectieve bewustzijn vormgeeft. Een mooi voorbeeld hierin is de situatie met de vluchtelingen. Het wordt steeds duidelijker dat een groot gedeelte van de mensheid zijn hart opent, contrasterend tegenover de politie. Hierin is het begin te zien van het volk dat het systeem aan het ontgroeien is.

In deze tijd waar de overgang tussen dualiteiten en bewustzijnslagen erg aan het licht komt wordt iedereen uitgedaagd om zijn/haar eigen antwoord te geven op de vraag die in dit blog wordt gesteld. Te beginnen met de vraag: Wat is liefde voor jou en wanneer handel je hier zuiver in. Voor mij is Liefde erg universeel en breed. Dat betekend dat bijvoorbeeld dat ik van iedereen houd voor wie ze zijn in hun proces, maar ook dat ik aards minder intens gehecht ben dan de meesten. Voorkomen dat iemand zijn hoofd stoot kan een daad uit liefde zijn, maar ook juist iemand zijn hoofd laten stoten kan een daad van liefde zijn. Bij de een wordt leed voorkomen, bij de ander wordt er een waardevolle les geleerd. De dualiteiten van deze tijd nodigen ons uit een positie aan te nemen, hierin zal het individuele bewustzijn tot uiting komen wat uiteindelijk het collectieve bewustzijn vormgeeft. Een mooi voorbeeld hierin is de situatie met de vluchtelingen. Het wordt steeds duidelijker dat een groot gedeelte van de mensheid zijn hart opent, contrasterend tegenover de politie. Hierin is het begin te zien van het volk dat het systeem aan het ontgroeien is.
Gast - Olivia J op zondag 06 september 2015 14:16

Dat er veel veranderingen onderhevig zijn aan de Nieuwe Tijd dat is goed zichtbaar.
Al het oude dat heel lang in stand is gehouden, dat werkt niet meer, overal om ons heen zie je dat gebeuren, ook in de politiek. Niets blijft meer toegedekt en komt naar de oppervlakte.
De tijd van handelen is aangebroken, ook in het kader van de chaos rondom de vluchtelingen. Ik heb er moeite mee dat zij niet respectvol - humaan worden bejegend. Misschien is dit wel nodig om te komen daar waar het anders zal zijn.
Ook op straat, waar er veel volk is, zie en voel ik de zwaarte waaronde de samenleving gebukt gaat.
Hoe gaan wij om met hen die nog niet wakker zijn, niet willen worden of nog niet een bepaalde staat van bewustzijn hebben bereikt ? Deze veranderingen die doen mij al heel lang denken aan een tekst waar jij een paar jaar geleden over sprak : CHAOS IN DE WERELD ! en dat zien wij al heel lang gebeuren.
Dank voor jouw tekst en het mooie en heel toepasselijke nummer van Barbara, liefs, Olivia

Dat er veel veranderingen onderhevig zijn aan de Nieuwe Tijd dat is goed zichtbaar. Al het oude dat heel lang in stand is gehouden, dat werkt niet meer, overal om ons heen zie je dat gebeuren, ook in de politiek. Niets blijft meer toegedekt en komt naar de oppervlakte. De tijd van handelen is aangebroken, ook in het kader van de chaos rondom de vluchtelingen. Ik heb er moeite mee dat zij niet respectvol - humaan worden bejegend. Misschien is dit wel nodig om te komen daar waar het anders zal zijn. Ook op straat, waar er veel volk is, zie en voel ik de zwaarte waaronde de samenleving gebukt gaat. Hoe gaan wij om met hen die nog niet wakker zijn, niet willen worden of nog niet een bepaalde staat van bewustzijn hebben bereikt ? Deze veranderingen die doen mij al heel lang denken aan een tekst waar jij een paar jaar geleden over sprak : CHAOS IN DE WERELD ! en dat zien wij al heel lang gebeuren. Dank voor jouw tekst en het mooie en heel toepasselijke nummer van Barbara, liefs, Olivia
Gast - Jenny op dinsdag 08 september 2015 17:26

Dank jullie wel voor de reacties Claudia en Olivia. We stellen dit zeer op prijs.
Warme groet Jenny

Dank jullie wel voor de reacties Claudia en Olivia. We stellen dit zeer op prijs. Warme groet Jenny
Gast
dinsdag 26 mei 2020

Captcha afbeelding


Blog Kalendar

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.

Gastenboek Berry VincentaBerry Vincenta on FacebookBerry Vincenta on YoutubeBerry Vincenta on TwitterSiteLock

Ga naar boven