enfrdeitptrues

Blog & Nieuws van Berry Vincenta

In mijn nieuwe blog plaats ik stukjes tekst ( doorgevingen) om te overdenken en zaken die me bezighouden wat ik met u wil delen. U kunt zich abonneren op mijn blog en als ik dan iets plaats wordt u daarvan per email op de hoogte gesteld.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://berryvincenta.com/

Waarom die angst voor andere religie??Wat kunnen we eraan doen?

Waarom die angst voor andere religie??Wat kunnen we eraan doen?

Deze tekst is al jaren geleden gegeven maar hedentendaage zo actueel dat we jullie hierop graag attent maken.

Het gaat over de angst die iedereen momenteel voelt over de vele andere geloven die ons land bevolken, en de verschuiving over de gehele wereld.

Dit is een stukje uit deze doorgeving:

......Wanneer uw angst door uzelf getransformeerd gaat worden doordat u steeds meer zelfkennis op gaat doen,door spiritualiteit, zult u veel meer zelfrespect gaan ontwikkelen.

En een mens met zelfrespect respecteert de ander. Een mens die zichzelf ziet zal zijn eigen bagage heel duidelijk kennen, zal ook begrijpen dat de ander ook zijn bagage draagt. .......

en deze: .....

Onmacht en angst vanuit uw menszijn  t.o. hun menszijn en dat ze daarin zouden gaan verliezen hun (schijnbare) veilige baken.

Het is hun onveiligheid tegenover uw onveiligheid.

Het is hun angst tegenover uw angst.

Het is hun imprenting t.o. de uwe......

Wil je er meer over lezen en wat je hieraan kunt doen? Ga dan naar de pagina Actueel, waar je de nieuwe geplaatsttre tekst kunt lezen in zijn geheel.

0
Nieuwsbrief November
De wereld drukt op het zenuwgestel van de mens
 

Reacties 1

Gast - Jan Willem Jongejans op dinsdag 13 oktober 2015 11:02

Angst en onmacht zijn de grootste plaaggeesten die de mens(heid) kent en dat is ook niet onbegrijpelijk in een leefomgeving waarin het ‘ieder voor zich is’ en ook lijkt op het gevecht van/door ‘het recht van de sterkste’. Dat onder deze omstandigheden ook een religiestrijd is ontbrand, en dan vooral een anti-islamcampagne door PVV wordt gevoerd, is alleen verklaarbaar doordat de moslims/islamieten blijven vasthouden aan de eigen (religie)cultuur, die strijdig is met de christelijk-joodse traditie van menselijke gelijkwaardigheid (tussen man en vrouw) en de scheiding tussen kerk en staat, ofwel religie (privaat domein) en staat (publiek domein). Voor islamieten geldt dat er één levenshouding bestaat en daarin kan geen onderscheid gemaakt worden tussen religie en staat of overheid.
Waar de mens dagelijks gedreven wordt door angsten en dus onmacht dat zijn levens niet gegarandeerd is, daar kunnen deze vormen van polarisatie en strijd worden gestimuleerd en misbruikt. Daarentegen zal de mens die het innerlijk geloof heeft ontwikkeld, weten dat er geen tegenstellingen bestaan tussen religies; die burger zal zich ook niet bedreigd (gaan) voelen. Het gaat dus om een persoonlijke evolutie: in je eigen kracht kunnen staan blokkeert de weg naar angsten en onmacht. Dat is de psychologie van het leven.

Angst en onmacht zijn de grootste plaaggeesten die de mens(heid) kent en dat is ook niet onbegrijpelijk in een leefomgeving waarin het ‘ieder voor zich is’ en ook lijkt op het gevecht van/door ‘het recht van de sterkste’. Dat onder deze omstandigheden ook een religiestrijd is ontbrand, en dan vooral een anti-islamcampagne door PVV wordt gevoerd, is alleen verklaarbaar doordat de moslims/islamieten blijven vasthouden aan de eigen (religie)cultuur, die strijdig is met de christelijk-joodse traditie van menselijke gelijkwaardigheid (tussen man en vrouw) en de scheiding tussen kerk en staat, ofwel religie (privaat domein) en staat (publiek domein). Voor islamieten geldt dat er één levenshouding bestaat en daarin kan geen onderscheid gemaakt worden tussen religie en staat of overheid. Waar de mens dagelijks gedreven wordt door angsten en dus onmacht dat zijn levens niet gegarandeerd is, daar kunnen deze vormen van polarisatie en strijd worden gestimuleerd en misbruikt. Daarentegen zal de mens die het innerlijk geloof heeft ontwikkeld, weten dat er geen tegenstellingen bestaan tussen religies; die burger zal zich ook niet bedreigd (gaan) voelen. Het gaat dus om een persoonlijke evolutie: in je eigen kracht kunnen staan blokkeert de weg naar angsten en onmacht. Dat is de psychologie van het leven.
Gast
dinsdag 26 mei 2020

Captcha afbeelding


Blog Kalendar

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.

Gastenboek Berry VincentaBerry Vincenta on FacebookBerry Vincenta on YoutubeBerry Vincenta on TwitterSiteLock

Ga naar boven